Open Frysk Kampioenschap Kustvissen 2018

0 173
07 nov

Op zaterdag 27 oktober vond het vijfde Open Frysk Kampioenschap Kustvissen plaats. Wederom werd deze zoute wedstrijd georganiseerd aan de zeedijk bij Roptazijl. Dit jaar deden er zo’n vijftig sportvissers mee aan de wedstrijd.

Om 8 uur ’s ochtends kwamen alle sportvissers binnen bij de Zeehoeve. Hier werden de deelnemerskaarten uitgereikt en deed portefeuillehouder zout, Rindert Procee, het openingswoord. Naast de deelnemerskaart kreeg elke deelnemer een loodalternatief voor de zeevisserij. Na de opening vertrok een ieder richting de zeedijk, om daar de hengels klaar te zetten. 
 
De Wedstrijd
Om tien uur klonk het startsein. 
De vissers hebben vier uren de tijd om de titel “Frysk Kampioen Kustvissen” te behalen. De controleurs Ruurd Zandstra, Ruud de Boer, René Seefat en Raymon Veenstra krijgen in de loop van de wedstrijd hun handen vol aan het opmeten van de vis, want na een flinke regenbui komt de vis goed los! Zoals gewoonlijk hangt er weer een fantastische sfeer tijdens de wedstrijd. Gezelligheid staat bovenaan en iedereen staat met een lach te vissen.
Totaal zijn er 283 vissen gevangen (paling, puitaal, wijting, bot en spiering). De grootste bot was maarliefst 44 centimeter.

De plaatsen 1 tot en met 5 zij

1.André Kiewied,325 cm
2.Jaap Schreurs, 308 cm
3.Jaap Kossen, 277 cm

4.Gerard Oltmans, 300 cm
5.Tom van de Pol, 216 cm 

Voor de winnaars waren er uiteraard weer fantastische prijzen en het Fryske Kampioen Kustvissen kreeg weer een uniek Delftsblauwbord toegereikt.
Voor de jongste deelneemster, Chinouk Roskam (11) (zie foto hieronder), die maar liefst 3 botten ving, was er ook een leuke prijs!
Eén van de vrouwelijke deelnemers, Nathalie van den Berg, schreef een leuk verslag over deze wedstrijd voor Zeehengelsport. 

De Kampioenen



Chinouk Roskam

Gerelateerde berichten
Facebook reacties

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.