Klaas Kooistra beste Fries op NK

0 1939
12 sep

Klaas Kooistra (zie foto), HSV de Rietvoorn Kootstertille, was de beste Friese wedstrijdvisser op het afgelopen Nederlands Kampioenschap. Klaas haalde met 5531 gram de tweede plek in zijn vak en kwam daarmee op een 6e plek in de einduitslag.

Het NK Zoetwatervissen Individueel werd op 11 september 2010 vervist aan de Workumer Trekvaart bij Parregea
Het was de gehele dag stralend weer met veel zon. Helaas stond er een straffe zuidwester wind, waardoor de 13 meter stok erg lastig te hanteren was. Bovendien was er door het mooie weer behoorlijk recreatievaart op het water aanwezig.
Er waren 191 deelnemers. In het midden van de vakken werd weinig vis gevangen. terwijl de vangst in de vakken C, D en E redelijk waren. De vangst bestond voornamelijk uit bliek(jes), voornt(jes), enkele posjes en brasems en een paar mooie windes. 
Van de 182 deelnemers hebben 25 deelnemers niets gevangen of hun vis niet ter weging aangeboden.
Uiteindelijk werd Hendrik Delbrugge (vak D) van HSV Kennemerland Nederlands Kampioen met 17.552 gram.
Rob Kuil (vak C) van HSV De Blankvoorn ui Blijham eindigde op tweede plaats met 9269 gram en
Dieter Friederichs van HSV Hoop op Geluk uit Nijkerk (Vak A) werd 3e met 6992 gram.

De prijzen werden uitgereikt door wethouder Sinnema van de gemeente Wunseradiel en Sake v.d. Meer,
bestuurslid van Sportvisserij Nederland en voorzitter van HSF Fryslan.

Onze dank gaat uit naar alle vrijwilligers van Hengelsportfederatie Fryslan waarbij een speciale dank uitgaat naar Klaas Bakker en Jappie de Vries van de lokale hengelsportvereniging Ons Genoegen Makkum.

Voor enkele foto's klikt u hier.

Gerelateerde berichten
Facebook reacties

Om u de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.

Om u de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.