FK Korpsen

0 2176
10 mei

Maar liefst 17 korpsen streden vandaag om het Friese Kampioenschap vanaf de oevers van de Workumer Trekvaart nabij Parregea.

De onderlinge verschillen waren gering maar het team Land van HSV de Oanslach, Harkema (zie foto: achter vlnr; Henk Land, J. Koning, Klaas Mozes, voor Fokke Visser en Dave Martens) wist met 4 punten verschil boven het BKM 1 team tevens van hsv de Oanslach te eindigen.
Het BKM 2 team, allen lid van hsv de Rietvoorn uit Kootstertille, behaalde de derde plaats met 25 punten.

In totaal wist het team Land ruim 12,5 kg vis te vangen waarmee ze evenals vorig jaar Fries Kampioen werden.
Het verschil tussen BKM Noord 1 en BKM Noord 2 bedroeg slechts 34 gram.
Zowel de vangsten als het weer waren teleurstellend toch klonk er geen wanklank onder de deelnemers en was men uiterst geconcentreerd aan het vissen. Slechts 4 deelnemers wisten geen enkele vis te vangen. Daarentegen wist J.Koning van het winnende team maar liefst ruim 6 kilo te vangen. In totaal wisten de 85 deelnemers ruim 95 kg vis te vangen.

De complete uitslag van het FK Korpsen kunt u hier inkijken.

Als u hier klikt kunt u het fotoalbum bekijken.

FK Individueel De meeste deelnemers zullen ook op 17 mei strijden om het FK Individueel vanaf de nieuwe vissteigers in de Hooivaart nabij de Deelen. Dan gaat het puur om de eigen vangsten. Ook dit belooft weer een spannende strijd te worden.
Het startschot van deze wedstrijd klinkt om 10 uur en om 14 uur wordt de vis gewogen. Vervolgens vindt de prijsuitreiking plaats om ca 15.30 uur in Cafe de Streek te Tjalleberd en kan de Fries Kampioen 2014 worden gehuldigd.
Klik hier voor meer informatie en de deelnemerslijst.
Gerelateerde berichten
Facebook reacties

Om u de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.

Om u de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.